首页> 外文OA文献 >Formic acid treated whole crop barley and wheat silages in dairy cow diets: effects of crop maturity, proportion in the diet, and level and type of concentrate supplementation
【2h】

Formic acid treated whole crop barley and wheat silages in dairy cow diets: effects of crop maturity, proportion in the diet, and level and type of concentrate supplementation

机译:奶牛日粮中甲酸处理过的全麦大麦和小麦青贮饲料:农作物成熟度,日粮中的比例以及补充浓缩物的水平和类型的影响

代理获取
本网站仅为用户提供外文OA文献查询和代理获取服务,本网站没有原文。下单后我们将采用程序或人工为您竭诚获取高质量的原文,但由于OA文献来源多样且变更频繁,仍可能出现获取不到、文献不完整或与标题不符等情况,如果获取不到我们将提供退款服务。请知悉。

摘要

Kolmessa lypsylehmien ruokintatutkimuksessa tutkittiin nurmisäilörehun osittaista korvaamista kokoviljasäilörehulla. Kokeissa käytettiin taikinatuleentuneena korjattua ohraa tai kevätvehnää, joiden kuiva-ainepitoisuus vaihteli välillä 300-450 g kg-1. Kaikki rehut säilöttiin laakasiiloon tai torniin ja säilönnässä käytettiin muurahaishappopohjaista säilöntäainetta (5 l t-1). Ruokintakokeissa tutkittiin säilörehujen lisäksi myös rehujen energia- ja valkuaistäydennystä. Kokeessa I nurmisäilörehua korvattiin ohrasäilörehulla eri ruokinnoissa 0, 200, 400 tai 600 g kg-1 kuiva-ainetta (KA). Säilörehun lisäksi lehmät saivat päivittäin 10 kg väkirehua, joka sisälsi rypsirouhetta 0 tai 2 kg. Kokeessa II ohra korjattiin kolmena kertana (O1, O2, O3) viikon välein. Jokaista ohrasäilörehua syötettiin seoksena nurmisäilörehun kanssa ja ohrasäilörehun osuus karkearehusta oli 400 g kg-1 KA. Lisäksi O2-kokoviljasäilörehua ja nurmisäilörehua syötettiin ainoana karkearehuna. Väkirehuina (11 kg/pv) verrattiin viljapohjaista kotiseosta ja kaupallista täysrehua, jonka tärkkelyspitoisuus oli pienempi kuin kotiseoksen. Kokeessa III puolestaan sekä ohra että kevätvehnä korjattiin kahden viikon välein. Kokoviljasäilörehu syötettiin nurmisäilörehun kanssa seoksena, jossa kokoviljasäilörehun osuus oli 400 g kg-1 KA. Ruokintoja täydennettiin kahdella eri väkirehumäärällä (vanhemmat lehmät 9 tai 14 kg/pv, ensikot 7,2 ja 11,2 kg/pv). Sekä nurmisälörehujen että kokoviljasäilörehujen käymislaatu oli hyvä. Vuosien väliset erot sääolosuhteissa sekä viljan kehitysaste vaikuttivat tähkän osuuteen kasvissa ja sen kautta sokerin, tärkkelyksen ja kuidun (NDF) pitoisuuksiin kokoviljasäilörehuissa. Kokoviljasäilörehun lisääminen ruokintaan huononsi rehuannoksen sulavuutta. Vaikutuksen voimakkuus riippui nurmirehun sulavuudesta ja kokoviljarehun osuudesta seoksessa. Kokovilja- ja nurmiseoksen syöttäminen ei kuitenkaan vähentänyt rehun syönnin kokonaismäärää. Tästä johtuen maitotuotos ei muuttunut tai tuotos jopa hieman lisääntyi kokeissa II ja III verrattuna nurmisäilörehuruokintaan. Sen sijaan kokeessa I maitotuotos väheni, kun kokoviljasäilörehun osuus karkearehusta oli 400 tai 600 g kg-1 KA. Tutkitut ohran kehitysasteet vaikuttivat hyvin vähän maitotuotokseen, mutta kevätvehnän korjuun siirto taikinatuleentumisvaiheen loppupuolelle lisäsi tuotosta. Väkirehuvaihtoehtojen välillä ei ollut juuri eroa nurmisäilörehun ja nurmi-kokoviljaseoksen täydentäjinä. Nurmisäilörehun ja kokoviljasäilörehun seoksen positiivinen vaikutus maitotuotokseen oli suurin kokeissa II ja III, joissa väkirehun raakavalkuaispitoisuus oli melko suuri (200 g kg-1 KA). Kokoviljasäilörehun pieni raakavalkuaispitoisuus mahdollistaa suhteellisen runsaan valkuaistäydennyksen ilman, että typen hyväksikäyttö heikkenee oleellisesti.
机译:在奶牛中进行的三项喂养研究调查了全谷物青贮饲料部分替代了草料青贮饲料。实验使用大麦或春小麦作为面团,干物质含量为300至450 g kg-1。所有饲料均储存在平坦的筒仓或塔中,并使用基于甲酸的防腐剂(5 L t-1)保存。除青贮饲料外,还在饲料实验中研究了饲料的能量和蛋白质补充。在实验I中,在0、200、400或600 g kg-1干物质(KA)的不同饲料中,青贮饲料被大麦青贮代替。除青贮饲料外,奶牛每天还接受10千克浓缩饲料,其中含有0或2千克菜籽粕。在实验II中,大麦每周收获3次(O1,O2,O3)。将每种大麦青贮饲料与草青贮饲料混合喂养,大麦青贮饲料占粗饲料的400 g kg-1 KA。此外,O2全谷物青贮饲料和草青贮饲料作为唯一的粗饲料。作为复合饲料(11千克/天),比较了谷物基家庭混合饲料和淀粉含量低于家庭混合饲料的商业性全饲料。另一方面,在实验III中,每两周收获一次大麦和春小麦。将全谷物青贮饲料与草青贮饲料作为混合物进料,其中全谷物青贮饲料的比例为400 g kg-1 KA。饲喂中添加了两种不同数量的浓缩物(大母牛9或14公斤/天,第一头母牛7.2和11.2公斤/天)。青贮饲料和全谷物青贮饲料的发酵质量都很好。年份之间天气条件的差异以及谷物的发育程度影响了植物中穗轴的比例,并因此影响了整个谷物青贮饲料中糖,淀粉和纤维(NDF)的浓度。日粮中添加全谷物青贮饲料会损害饲料定量的消化率。影响的强度取决于草料的消化率和混合物中全谷物饲料的比例。但是,饲喂全谷物和草的混合物并不会减少所食用的饲料总量。结果,与草料青贮饲料相比,实验II和III中的牛奶产量没有变化,甚至没有增加。相反,在实验I中,当全谷粒青贮饲料在粗饲料中的比例为400或600g kg-1 KA时,牛奶产量降低。所研究的大麦发育阶段对牛奶产量几乎没有影响,但是将春小麦的收获推迟到面团成熟阶段结束时增加了产量。用作草料青贮饲料和草-全谷物混合物的补料选择之间几乎没有差异。在实验II和III中,草料青贮饲料和全谷物青贮饲料的混合物对牛奶产量的正面影响最大,因为实验中浓缩物的粗蛋白含量非常高(200 g kg-1 KA)。全谷物青贮饲料的低粗蛋白质含量允许相对较高的蛋白质补充,而不会显着降低氮的利用率。

著录项

相似文献

  • 外文文献
  • 中文文献
  • 专利
代理获取

客服邮箱:kefu@zhangqiaokeyan.com

京公网安备:11010802029741号 ICP备案号:京ICP备15016152号-6 六维联合信息科技 (北京) 有限公司©版权所有
  • 客服微信

  • 服务号